maanantai 2. toukokuuta 2011

Pönttöuuni

Tuvan eteisessä on perinteisen, peltisen värinen, pönttöuuni, jolla on hyvä talviaikaan lämmittää tupaa.

Yllä olevassa kuvassa on uunin runko vielä täysin raakileena. Varaston uumenista löytyi vanha purnukka, jota lyhentämällä sai hyvän kokoisen uunin aihion. Tein pahvista hieman levennystä ja raitaa pöntön kylkiin, jottei ole niin tylsä ja tasapaksu ilmestys.

Pintaan ruiskin hopeanväristä automaalia (kyllä, luit oikein), ja lopputulos näyttää mielestäni ihan hyvältä. Pönttö on sisäpuolelta vuorattu tiilipaperilla, jolloin sisusta näyttää hieman paremmalta, kun uunin luukut on auki. Luukkuihin on tehty hienot koristekoukerot, mutta tällähetkellä niistä ei ole hyvää lähikuvaa olemassa. Yritän muistaa kuvata ne paremmalla kameralla, kännyllä kun ei kovin hyvää lähikuvaa saa aikaiseksi.

Alla vielä kuva lopputuloksesta. Kyllä tällä Eemelin kelpaa lämmittää!

6 kommenttia:

 1. Ompa komea. Ja tosi aidon näköinen :) Ei voi kun ihailla - Tuleeko sisälle "oikea tulikin"?

  VastaaPoista
 2. Kyllä. Pitääkin laittaa kuva, jossa uunia lämmitetään :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvän näköinen uuni. Minulla itselläni puuttuu vielä luukut uunista, joutuu vähän pohtimaan toteutusta. Jospa nyt innostuisi, kun näki sun hienon uunin.

  VastaaPoista
 4. Luukut minullakin oli piiiitkään työnalla (enkä niitä lopulta edes itse tehnyt). Pöntön luukut on tehty ihan vain pahvista. Hyvää lähikuvaa ei tähän hätään ole, mutta samalla kun kuvaan takkavalkean voisin kuvata luukutkin.

  VastaaPoista
 5. Täytyy kyllä sanoa että tämä on yksi niistä parhaimman näköisistä pönttöuuneista jonka olen nähnyt toteutuksessa. Maali on ainakin onnistunut. Oliko maali sprayta vai sudittavaa mallia?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kehuista. Pönttöuunin hopeinen pinta on tosiaankin maalattu hopeisella spraymaalilla, jolla mies on aiemmin korjannut auton kolhuja. Maali otti ihan hyvin kiinni uunin muoviseen/pahviseen pohjaan.

  VastaaPoista